CorelDRAW

CorelDRAW Graphics Suite og CorelDRAW Essentials er to forskellige versioner af CorelDRAWs grafiksoftware, og de adskiller sig væsentligt både i funktionalitet og licensiering.

CorelDRAW Graphics Suite (Årligt Abonnement):

  • Funktionalitet: Dette er en mere avanceret pakke, der tilbyder en bred vifte af funktioner til professionelt grafisk design. Den indeholder flere avancerede værktøjer og funktioner, såsom vektorillustration, layout, fotoredigering, typografi, og mere.
  • Licensiering: Denne version tilbydes typisk som et årligt abonnement, hvilket betyder, at du betaler en årlig eller månedlig afgift for at bruge softwaren. Med abonnementet får du adgang til de nyeste opdateringer og versioner, så længe dit abonnement er aktivt.
  • Målgruppe: Den er hovedsageligt rettet mod professionelle designere og virksomheder, der har brug for et omfattende sæt værktøjer.

 

CorelDRAW Essentials 2021 (Permanent Licens):

  • Funktionalitet: CorelDRAW Essentials er en mere simpel og brugervenlig version af softwaren. Den er designet til hobbybrugere eller begyndere, og tilbyder grundlæggende funktioner til grafisk design, såsom vektorillustration og layout. Den har færre funktioner og værktøjer sammenlignet med Graphics Suite.
  • Licensiering: Denne version sælges som en engangsbetaling for en permanent licens. Det betyder, at du betaler en gang for softwaren, og derefter kan bruge den version, du har købt, for evigt uden yderligere omkostninger. Du får dog ikke adgang til fremtidige opdateringer eller nye versioner uden ekstra betaling.
  • Målgruppe: Den er ideel for hobbybrugere, studerende eller små virksomheder, der ikke har brug for de avancerede funktioner i Graphics Suite.

Sammenfatning: Hovedforskellen ligger i funktionaliteten og målgruppen for hver pakke samt i licensmodellen. Graphics Suite tilbyder en omfattende løsning til professionelt design med et abonnementsbaseret betalingssystem, mens Essentials tilbyder grundlæggende funktioner til enkel grafisk design med en engangs betaling for en permanent licens.

Er de to versioner fil kompatible?

Ja, CorelDRAW Graphics Suite og CorelDRAW Essentials er generelt filkompatible. Det betyder, at filer oprettet i en version af softwaren kan åbnes og redigeres i den anden version. Der er dog et par ting at være opmærksom på:

 1. Avancerede Funktioner: Hvis en fil oprettet i CorelDRAW Graphics Suite indeholder avancerede funktioner eller elementer, som ikke understøttes i CorelDRAW Essentials, kan disse elementer muligvis ikke vises korrekt, eller de kan blive nedgraderet, når filen åbnes i Essentials.
 2. Funktionsbegrænsninger: Omvendt, hvis du opretter en fil i CorelDRAW Essentials og derefter åbner den i Graphics Suite, vil du kunne tilføje avancerede funktioner, som ikke er tilgængelige i Essentials-versionen.
 3. Filtyper: Begge versioner understøtter de samme grundlæggende filtyper, såsom CDR (CorelDRAWs eget format), AI (Adobe Illustrator), PDF, JPG, PNG osv.

Det er altid en god idé at sikre, at begge versioner er opdateret til deres seneste udgaver for at optimere kompatibiliteten. Husk også, at selvom filer generelt er kompatible mellem de to versioner, kan der være visse funktionelle begrænsninger baseret på forskellene i deres funktionsæt.